1. Gdje mogu kupiti Green Glue?

Green Glue možete naručiti preko maila i telefona – kontakt. Dostava na Vašu adresu sa kurirskom službom prema Vašem odabiru.

2. Koje su preporučene količine Green Glue-a
Preporučene količine Green Glue-a su (približne vrijednosti): Optimalno – 560 ml/m2 100% učinkovitost Najbolje – 840 ml/m2 110% učinkovitost Dobro – 280 ml/m2 70% učinkovitost Prema gornjoj tabeli vidljivo je da se ne isplati stavljati više od 540ml/m2 jer sa 50% više sredstva performanse se poboljšaju samo 10%. Dodavanjem još više sredstva performanse će se smanjiti!

3. Treba li Green Glue nanijeti na ploču po nekom određenom uzorku?

Ne, Green Glue ne treba nanositi po nekom određenom uzorku.Opća preporuka je da nanesete Green Glue u slučajnom uzorku po cijeloj ploči, ostavljajući rub od 5 – 8 cm oko vanjske ploče praznim, kako bi se omogućilo lakše rukovanje.

4. Kako se koristi Green Glue?

Green Glue se koristi između dva sloja građevinskog materijala – obično se koristi gips (knauf) ploča, OSB, MDF, cementna ploča ili šperploča. Tako dugo dok se Green Glue nalazi između dva sloja od krutog materijala, Green Glue dat će dobre rezultate kod zvučne izolacije.

5. Postoje li mjesta na kojima ne bi trebalo koristiti Green Glue?

Da, postoji niz okolnosti u kojima Green Glue ne treba koristiti, uključujući, ali ne ograničavajući se na:

  • Na mjestima gdje bi trebalo biti Green Glue brtvilo ili neko drugo brtvilo – tj. na spojevima i pukotinama.
  • Između greda i prvog sloja gipsane ploče (knaufa) – ovdje treba koristiti Green Glue elastičnu traku
  • Između jednog ili dva meka sloja
  • Za popunu šupljina, poput rupa unutar zida, većih neravnina i sl.

Opće pravilo je da Green Glue treba koristiti samo između dva ili više krutih slojeva, a što deblji slojevi, to bolje. Na primjer, kod dodavanja još jednog sloja gips (knauf) ploča na postojeći zid, preporučujemo da dodate sloj debljine 20 mm, radije nego sloj debljime 15 ili 12,5 mm.

6. Što je to Green Glue?

Green Glue je viskoelastičan spoj za prigušenje koji pretvara zvučnu energiju u male količine topline. Vrlo jednostavno, kada se koristi između dva sloja gips (knauf) ploča, Green Glue će zaustaviti zvuk koji putuje iz jedne prostorije u drugu, odnosno zvučnu energiju će pretvoriti u male količine topline.

7. Koje još stvari trebam znati prije upotrebe Green Glue-a u tubi ili kanti?

Za primjenu Green Glue-a u tubi potreban Vam je aplikator za brtvljenje (kapaciteta 32 oz – cca 946 ml). Također preporučujemo korištenje zaštitne odjeće kod postavljanja gips (knauf) ploča sa Green Glue-om jer se Green Glue teško čisti sa nekih površina.

Za primjenu Green Glue-a iz kante od 5 galona (cca 18,9 litara), preporučujemo kupnju (za manje projekte moguće je iznajmiti aplikator) aplikatora od jednog od naših distributera. Jednom ispunjen, aplikator sadrži približno jednu tubu Green Glue-a. Radi toga doziranje je jednostavno i precizno. Primjena premalo ili previše sredstva na svakoj ploči može negativno utjecati na performanse vašeg zida.

8. Koji građevinski materijali se mogu koristiti sa Green Glue-om?

Green Glue se treba koristiti između dva kruta sloja građevinskog materijala i najčešće se koristi između gips (knauf) ploča, šperploča, cementnih ploča, MDF i OSB. Također se može koristiti između drugih materijala, kao što su metal, betonski blokovi (kao jedan od slojeva), i teških gumenih materijala, ali ove situacije su manje idealne i ne daju tako dobre rezultate kao gore navedeni materijali.

9. Možete li mi reći koju STC vrijednost ću postići ako napravim XYZ …?

Unatoč tome što Vam druge tvrtke mogu reći, precizan odgovor na to pitanje je jako teško dati.
Da bi se ocijenila korist koju ćete vidjeti iz upotrebe Green Glue-a u projektu, najprije morate imati bolje razumijevanje detalja tog projekta. Na primjer, radi li se o zidu ili podu / stropu? Kakav nosiva konstrukcij će se koristiti (drvo ili metal)? Koliki je razmak između okova (40 ili 60 cm)? Koristi li se dodatna izolacija? Koja debljina gips ploča (knaufa) će se koristiti?
Nakon što imamo sve te podatke, onda možemo konzultirati našu veliku ispitnu bazu podataka koja ima mnogo ili sve od tih elemenata da vam da bolji osjećaj konačne STC vrijednosti koju možete očekivati ​​od svoje konstrukcije.
Imajte na umu: iako imamo stotine testova u našoj bazi, mi ne moramo nužno imati točno iste vrijednosti. Međutim gotovo uvijek se mogu pronaći ako ne iste, onda približne postavke iz čega možemo zaključiti kolike će biti približne vrijednosti u novom projektu.

10. Mogu li koristiti Green Glue na nosivoj konstrukciji ili gredama?

Mi ne preporučujemo korištenje Green Glue-a na nosivoj konstrukciji ili gredama. Green Glue se mora koristiti između dva kruta sloja da bi bio učinkovit. Korištenje na nosivoj konstrukciji ili gredama neće dati nikave mjerljive rezultate što se tiče zvučne izolacije.

11. Je li Green Glue ljepilo?

Unatoč imenu Green Glue nije ljepilo, odnosno nije trajno ljepilo i stoga gips (knauf) ploče treba još dodatno pričvrstiti na zid/strop poštujući lokalne građevinske propise. Poštujte sve vežeće građevinske propise kod postavljanja gips (knauf) ploča!

12. Koju debljinu gips (knauf) ploča bih trebao koristiti s Green Glue-om?

Naši rezultatit su pokazali da Green Glue daje najbolji rezultat između dvije ploče iste debljine npr. dvije gipskartonske ploče debljine 12,5 mm će dati zadovoljavajuće rezultat. Ploče tanje od 12,5 mm nisu preporučljive radi male težine. Ista pravila vrijede i za ostale građevinske materijale poput iverice, OSB, MDF ploča.
Imajte na umu: unatoč izvješćima da će korištenje dviju ploča različitih debljina (npr.. jedna debljine 15 mm a druga ploča debljine 12,5 mm) dati bolji rezultat nego dvije ploče iste debljine, nismo bili u mogućnosti potvrditi ovo. Ostaje naša preporuka da koristite dva sloja ploča debljine 15 ili 20 mm kad god je to moguće (osim u slučaju gipskartonskih ploča gdje se korisit 12.5mm koji je postao standard na našem tržištu).
Povratak na prethodnu stranicu


December 2023
M T W T F S S
     
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031