Green Glue zvučna izolacija

Green Glue zvučna izolacija

Green Glue spoj je jedinstven proizvod za akustičku izolaciju. Idealan je za izgradnju novih i obnovu starih građevina. To je najpopularniji i najekonomičniji materijal za zvučnu izolaciju na tržištu. Složene jedinstvene osobine djeluju kao prigušni materijal, te prigušuju vibracije uzrokovane putovanjem zvučnih valova kroz strop, zidove i podove. Green Glue spoj nije opasan po zdravlje, ekološki je prihvatljiv, te praktički nema miris. Green Glue je rješenje koje vam daje mir i tišinu; povečava vrijednost Vašeg doma ili poslovnog prostora.

Green Glue zvučna izolacija

Primjena u samo par minuta

Potrebno je samo par minuta da se Green Glue aplicira na prosječan komad gips (knauf) ili OSB ploče. Na taj način moguće je zvučno izolirati sobu u jednom danu, ili manje. Za najbolje rezultate potrebno je pričekati sedam dana, a spoj doseže vrhunske performanse 30 dana nakon primjene.

Primjena je jednostavna

Bilo da ste iskusan građevinski profesionalac ili ste „sam svoj majstor“ tip osobe, Green Glue spoj garantira vrhunske rezultate. Sve što trebate je aplikator kojim ćete nanijeti sloj Green Glue spoja između dva komada gips (knauf) ploča ili nekog drugog krutog građevinskog materijala. Čišćenje je lako – čisti se samo s vodom i sapunom.

Često postavljana pitanja

Dokazana učinkovitost

Nezavisni laboratorijski testovi dokazuju da upotreba Green Glue spoja rasipa i do 90 posto buke, te je radi toga idealan za zvučnu izolaciju stana, poslovnih prostora… Za razliku od drugih proizvoda za zvučnu izolaciju, Green Glue spoj je idealan za disipaciju niskih frekvencije buke koju najčešće susrećemo u sustavima kućnih kina i sl.

Princip rada Green Gluea

Puno ljudi se pita kako je jednostavan sloj Green Glue spoja toliko učinkovit u zvučnoj izolaciji – disipacije buke. Da bi razumjenli znanost koja stoji iza toga morate znati nešto malo o energiji zvučnih valova i kako oni putuju.
Buka putuje kroz zrak poput vala ili vibracije u zraku. Kada ti valovi dođu do stropa ili zida, vibracije će proći kroz strukturu i izaći kroz drugu stranu opet kao zvuk. Osim u slučaju ako je struktura prigušena.
Green Glue spoj je polimer jedinstvene formule koji pretvara mehaničku energiju zvučnih valova u male količine topline. Kada se smjesa nalazi između dva sloja krutog materijala (kao što su gips-knauf, OSB ploče…), onda je sustav prigušen. Dakle, kada zvučni valovi prolaze kroz strukturu, velika večina energije se raspršuje u obliku topline.
Rezultat je dramatičan – samo jedan sloj Green Glue spoja između dvije ploče od gipsa (knaufa) može eliminirati do 90 posto buke, čak i na niskim frekvencijama. Dijagram iznad ilustrira kako funkcionira sistem prigušenja, te kako se energija zvuka pretvara u toplinsku energiju i time osigurava učinkovito prigušenje zvuka.
Zakon o zaštiti od buke


December 2023
M T W T F S S
     
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031